GO UP

House Tour: Ingenious spatial planning created a sanctuary out of this Bukit Merah home

While they knew their home provided sufficient space, the owners of this 1,184sq ft, three-room HDB apartment felt it simply hadn’t been functionally optimised. Envisioning a comfortable yet aesthetically-pleasing sanctuary as the concept, they engaged Jack Chan, Neu Konceptz director and principal designer, to bring their dream home to fruition.

Tapping on Jack’s space planning expertise, they agreed to hacking the master bedroom wall and converting the space into the present dining area. The new layout offers the freedom to better utilise the spaces.

A visitor will also be impressed by the seamless appearance of the home. This is a deliberate effect to fulfil the homeowners’ desire for a neat space that conceals unsightly bits and bobs. For instance, Jack concealed air-conditioning trunking and pipes inside carpentry. And vertically-striped wall cladding with hidden doors effectively conceal the bedrooms, keeping them strictly private and separate from the living area that’s designated for entertainment.

The greys of the homogenous tiles, woodlook wall laminates and warm wooden furniture, on the other hand, are the result of an inspiration from nature. And a mixture of lighting – spotlights, cove lights and glass suspension lamps – zhooshes up the look of the home.

The renovation was $110,000, without furnishings.

Loading...