GO UP

House Tour: Plenty of storage compartments and neutral colours

The homeowners have lived in many countries while amassing a collection of international furniture and art. As such, when they approached interior design firm Project File's director, Alan Choo, the seasoned designer knew his job was simply to provide the fundamentals for the sophisticated pair and their young children.

The ground floor is anchored by a relaxed-looking living room, which flows seamlessly into the open-plan, custom-made dining area and kitchen.

Previously a small bedroom with a double-height celling, the fourth floor is now divided into two cosy floors. The designer took a risk by knocking through one of the walls, and uncovered a hidden void (currently occupied by the stairway) that can be turned into usable space.

A resort-like ambience is created for the washroom attached to the master bedroom suite by cladding it in calming colours.

 

This newly uncovered space now functions as a private study, and leads the way up nicely to the couple's private hideaway.

More images of this home here.

For more design inspirations:

Loading...