GO UP

House tour: A light-coloured, New York loft-style apartment

Taking inspiration from the urban contemporary appeal of New York lofts, designer William Chan of Spacedge Designs transformed this five-bedroom condominium apartment into a home that plays up its spaciousness. And in order to achieve that, a minimalist approach to styling was taken, and the spaces were injected with Scandinavian and Japanese aesthetics.
 

New York loft style apartment
The living room mantains a consistent colour palette thanks to the all-white walls and floors, complemented with tan-coloured furniture in the mid-century modern style. Removing the steps' railings also helped to enhance the common area's spaciousness.
 

New York loft style apartment
Next to the living room is an equally understated television area. As the space is anchored by a dark-coloured sofa, a transparent Eero Aarnio Bubble chair was hung next to it to maintain a sense of visual lightness.
 


Paintings and decor accessories were grouped to form casual vignettes that broke up the monotony of the large expanses of white walls. This relaxed way of displaying medium-sized art also adds a laidback charm to a home.
 

New York loft style apartment
The 3m-long dining table, which sits at this narrow space perfectly, features a slim silhouette that places it in line with the home's overall minimalist aesthetic. For a stylish contrast, jet black dining chairs were used to put together a Scandinavian-inspired monochromatic dining area.
 

New York loft style apartment
Initially a closed off L-shaped space, the kitchen was opened up to enable the missus to cook and bake in a more welcoming environment. To prevent cooking fumes from escaping this open-plan area, an aesthetically pleasing and practical recessed cooker hood was installed.
 

New York loft style apartment
The kitchen islands extends out into a casual breakfast counter that's paired with matt silver bar stools for a contemporary twist.
 

New York loft style apartment
As the master bedroom's main visual draw is the view of the lush greenery beyond the windows, the interiors were kept utalitarian, with a single piece of artwork to bring a pop of colour into its whitewashed colour palette.
 

More interior design projects by Spacedge Designs.
 

Loading...